dilluns, 13 de març de 2017

Feminisme

Quan parlem de feminisme molts podem identificar aquesta concepte en uns pocs símbols. Un d'aquests, potser el més icònic, és la imatge d'una noia amb camisa texana i un mocador vermell al cap mostrant la seva força aixecant el puny i que sempre veiem acompanyada de la frase WE CAN DO IT.


El personatge de Rosie va néixer el 1942, a la cançó amb el seu mateix nom, la qual convidava les dones nord-americanes a unir-se als treballs tradicionalment pensats per a homes, a les fàbriques d'armament o vehicles bèl·lics. Composta per Redd Evans i John Jacob Loeb, parla de Rosie i el seu novio Charlie, un marine que va ser cridat a la guerra, i que era protegit per ella a estar treballant en aquests llocs.

Un any més tard se li va voler donar un rostre a Rosie, a través de la cara de Geraldine Doyle. The Westinghouse Power Company, empresa manufacturera americana encarregada d'alguns subministraments per a aviació, va encarregar a l'artista gràfic J. Howard Miller 1 retrat d'una manera que les emprendedora i crides a treballar pel seu país.

Una fotografia de Doyle va inspirar a l'artista, que va crear la imatge que tots coneixem avui: una dona amb el seu braç dret flexionat i el puny tancat per treure força, amb un rostre ferm i la frase "We can do it (podem fer-ho)" com títol.


Geraldine Doyle tenia només 17 anys, i treballava en una fàbrica d'acer de Chicago. No va ser fins el 1982 quan va veure el cartell i es va reconèixer. La protagonista de la història va morir el 2010 a causa de les complicacions de la artritis, segons va comentar la seva filla a CNN.4 comentaris:

  1. Respostes
    1. El icono del ratón es mas mierda que to chaval, da el puto SIDA y el fondo lo hago con paint y sale cien veces mejor que una puta imagen cogida de Internet y repetida, el peor blog de la historia confirmamos (se nota que esta hecho por profesores inútiles) :)

      Elimina
  2. es verdad no vale para nada

    ResponElimina