dimarts, 25 d’abril de 2017

Què és la mediació?

Darrerament sentim a parlar molt sovint sobre escoles on hi ha una o diverses persones que es dediquen a mediar entre aquells que han tingut algun conflicte. Sense anar més lluny, en el nostre centre hi ha un equip d'alumnes que fan de mediadors. Però... sabem què és exactament la mediació?


La mediació escolar consisteix en els professors, alumnes i pares que consideren que, en els últims temps, s'ha produït un notable augment dels conflictes en l'àmbit escolar, cosa que ha conduit a un deteriorament progressiu de les relacions interpersonals a les escoles. Aquesta situació està provocant un creixent interès per la mediació escolar, la qual, malgrat no ser un instrument màgic, sí que pot considerar-se una eina vàlida per millorar la gestió d'una bona part dels conflictes.
 
La forma habitual de gestionar els conflictes en l'àmbit educatiu, consistents en amonestacions o expedients sancionadors, no sempre resulten efectius, ni serveixen per arreglar un situació de violència a l'aula, fins i tot algunes vegades contribueixen a intensificar-la, el que empitjora el problema i el s'allarga. Una alternativa pot ser la mediació escolar. Aquesta serveix per arreglar un situació de violència a l'aula ja que es parla amb els alumnes o professors que han tingut algun problema entre ells fins que arriben a algun tipus d'acord, tot això fora de les mans de l'equip directiu o les faltes a l'expedient, etc., la qual cosa fa que es converteixi en una solució més personal, de diàleg, més que d'un càstig imposat.


     
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada