R.I.P Stephen Hawking

 R.I.P Stephen Hawking
Per: Andrea Guerrero, Julia Díaz, Sònia Cabello i Paula Martínez.

Estimats aficionats de la ciència, com probablement ja sabeu, el físic teóricastrofísiccosmóleg y divulgador científic britànic Stephen Hawking va morir el passat 14 de març del 2018.
El científic que va explicar l'univers des d'una cadira de rodes i va acostar els estels a milions de persones arreu del món, ha mort aquesta matinada a la seva casa de Cambridge, als 76 anys, per la seva enfermetat.
Hawking passarà a la història pel seu treball sobre els forats negres i per intentar unificar les dues grans teories de la física del segle XX, la de la relativitat i la de la mecànica quàntica. També pels populars títols divulgatius dels quals va ser autor, entre ells Breu història del temps, del Big Bang als forats negres, publicat el 1988 i convertit en el llibre de ciència més venut de la història. Als 22 anys li va ser diagnosticada una esclerosi lateral amiotròfica, ELA, i els metges li van donar només dos anys de vida. Però va viure 54 anys més. La malaltia el va deixar en una cadira de rodes i incapaç de parlar sense l'ajuda d'un sintetitzador de veu. Va reduir el control del seu cos a la flexió d'un dit i el moviment dels ulls. La seva aclaparadora intel·lecte, la seva intuïció, la seva força i el seu sentit de l'humor, combinats amb una destructiva malaltia, van convertir a Hawking en símbol de les infinites possibilitats de la ment humana, i del seu insaciable curiositat.

Boda de Stephen y Jane Hawking en 1965.




























Noces de Stephen i Jane Hawking en 1965.


                                                           Resultado de imagen de stephen hawking hijos
                                                                  Stephen Hawking amb la seva família.

Resultado de imagen de stephen hawking
Stephen Hawking de jove.


El físico Stephen Hawking, con el sistema de creación de palabras que utilza para comunicarse, en su despacho del Centro de Matemática Aplicada de la Universidad de Cambridge (Reino Unido), el 16 de marzo de 2005.



El físic Stephen Hawking, amb el sistema de creació de paraules que s'utilza per comunicar-se, al seu despatx del Centre de Matemàtica Aplicada de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), el 16 de març del 2005.



El científico Stephen Hawking experimenta la ingravidez para fomentar el interés por el espacio. En la imagen es ayudado por otros compañeros durante su vuelo experimental el 26 de abril de 2007.



















El científic Stephen Hawking experimenta la ingravidesa per fomentar l'interès per l'espai. A la imatge es ajudat per altres companys durant el seu vol experimental el 26 d'abril del 2007


          .

Lamentem molt la seva pèrdua, i hem de dir que s'ha anat un gran de la ciència.
Sempre et recordarem, Stephen Hawking.






Comentaris

Entrades populars