Bullying, nous casos.

Fa pocs dies que coneixíem un nou cas de violència entre companys d’escola. L'assetjament escolar és qualsevol forma de maltractament psicològic, verbal o físic produït entre escolars de forma reiterada al llarg d'un temps determinat tant a l'aula , com a través de les xarxes socials, amb el nom específic de ciberassetjament. Estadísticament, el tipus de violència dominant és l'emocional i es dóna majoritàriament a l'aula i pati dels centres escolars. Els protagonistes dels casos d'assetjament escolar solen ser nens i nenes en procés d'entrada en l'adolescència, sent lleugerament major el percentatge de nenes al perfil de víctimes.

Resultat d'imatges de bullyng


DIFERENTS CASOS

L’últim cas que hem conegut és d’un noi de de dotze anys. Aquests, com tots els nens de la seva edat, en el seu temps lliure practicava activitats físiques, en aquest cas handbol. Sembla que els seus companys no el deixaven tranquil, el maltractaven psicològicament rient d’ell i insultant-los, etc... i ell, després de mesos de patiment, va decidir suïcidar-se.
Un altre cas pocs dies abans d’aquesta tragèdia té una nena de 16 anys com a protagonista. Ella també decidia posar fi a la seva vida, anunciant-ho prèviament amb un whatsapp als seus propis amics. "Estic cansada de viure". Així anunciava la decisió de suïcidar-se poc abans de llençar-se per la finestra d'un sisè pis. Aquesta adolescent és un cas més de les tremendes conseqüències que pot prendre l'ara conegut com a bullying.

COM PODEM CANVIAR-HO

Des de revista digital creiem que hauria de treballar-se  molt més aquest tema dins de les aules. Podríem posar vídeos de nens i nenes que pateixen bullying i també vídeos dels que han fet bullying a companys i ara se’n penedeixen molt perquè per la seva culpa hi ha famílies destrossades i nois i noies que s’han suïcidat. També els pares haurien d’estar molt atents a les xarxes socials i revisar el mòbil als seus fills per si hi ha algun cas de bullying com per exemple amenaces,  insults, etc.

Comentaris

Entrades populars