LES FALLES!!!





Les falles són una festa distinta al carnestoltes. El nom de les falles es refereix a unes figures que mesuren fins a 3 metres de alçada  i és de les festes més popular de tot Espanya.
Comença el 15 de Març i acaba el 19 de Març a València, encara que un mes abans podem ja trobar alguns esdeveniment relacionats amb les falles.

LES FALLES


QUE SON LES FALLES?

Les falles o falles de Sant Josep són la setmana de festa de la ciutat de València,durant els quals és plantin i és cremen les falles.També es celebra a uns noranta municipis  del país Valencià.

La festa no te sentiment religiós  malament la pau relació amb Sant Josep.


QUE REPRESENTEN LES FALLES?

Les falles son unes festes amb una arrelada tradició a València.Es una festa on tota la ciutat està literalment en flames.

QUANT POT COSTAR UNA FALLA?

Per aquest any,segons les dades facilitaran per la junta central fallera,el total de totes les falles suposarà un desemborsament de gairebé 7 milions d´euros.Les falles gran més cara compta amb un pressupost d´uns 200.000 euros, mentre  que la falla infantil més cara es troba al voltant dels 30.000 euros.



QUE ES EL NINOT?

Un ninot (de l´idioma València ''ninot'') és una figura amb representació humana,sent els ninots els precursors de les actuals falles.

Confeccionada amb materials combustibles que generalment ocupa la base de les Falles i Fogueres de Sant Joan.


QUAN VAN COMENÇAR LES FALLES?

L´origen de la festa de les Falles es remunta a l´antiga tradició dels fusters de la ciutat.La festa de Sant Josep cremaven enfront dels seu tallers,als carrers i places públiques,els trastos inservibles junt amb els artefactes de fusta que empraven per elevar els llums d´oli que els il·luminaven mentre treballaven en els mesos d´hivern.




QUE FAN A LES FALLES?


CRIDA: Des de les Torres de la Fallera Major de València convida a tot el món a visitar la festa gran de la ciutat: les Falles!

OFRENA: La Ofrena de Flors a la Mare de Déu és un dels actes més emotius i multitudinaris de les Falles.

LA PLANTÀ: La plantà ( del verb plantar,en Valencià,plantà) és l´acte d´alçar un monument faller foguera, en les Falles o a les Fogueres de Sant Joan ,festes celebrades respectivament el març i el juny a diferents localitats de la Comunitat Valenciana (espanya).

MASCLETÀ: Una mascletada ( o mascletà tal com és pronuncia en Valencià) és una composició molt sorollosa i rítmica de masclets,a terra ( penjats de cordells ) o enlairats mitjançant canons,que és dispara amb motius festius,en places i carrers.Generalment durant el dia és tipic en el País Valencià,

NIT DELS FOCS: El dissabte 18 de març a les 01.30 hores tindrà lloc el castell de focs artificials al passeig de l'Alameda. Correrà a càrrec de la pirotècnia Caballer.

CREMÀ: La cremà és l'acte de presionar foc als monuments de cartró o fusta durant les festes de diverses localitats de la Comunitat Valenciana (Espanya), especialment les Falles celebrades a València i les Fogueres de Sant Joan celebrades a Alacant. Amb la crema dels monuments culmina i es tanca la festa.

Comentaris

Entrades populars