Flamenco

El flamenc e´s un gènere de música i dansa del segle XVII, que té com a base la música i la dansa andalusa i en la creació i desenvolupament del qual van tenir un paper fonamental els individus de l'ètnia gitana. el flamenc neix i es desenvolupa a Andalusia, durant el període que vas des del segle XVIII al segle XX. Té influències morisques, gitanes, africanes, americanes, entre altres. El cane, el oque i el baile són les principals facetes del flamenc.







Tablao Flamenco


El flamenco no es el folklore. Avui en dia el lloc per exelencia per a veure flamenc es em es tablaos, aqui es improvisa i es crea. Els artistas es expesen i el public pot apreciar aquest arte. El flamenc es improvisa però para poder improvisar es necesiten molts anys de estudis i ensayos.
Cada artista coneix un codigo i u lenguatge, coneix els diferents pals flamencs, l'estructura del cant en uno de ellos, i a partir de este codigo i lenguatge es pot improvisar en un escenari.
El flamenco es una expresió artística que neix de la mezcla de moltes cultures: la arab, la judia, la dels gitanos (que llegaron a Espanya en el segle XV i molts es van quedar en Andalusía). I amb la cultura andalusa.
De esa mezcolanza cultural que es va dar en Andalusía va surguir el Flamenc.
La cuna del flamenc fue Andalusía. Ahi va començar i es va desarollar aquest art que, amb el tempes, se ha extendit, convirtiendose en una manifestació artistica universal. 




Comentaris

Entrades populars