STREAMING


STREAMING

Resultado de imagen de streaming

Fet per 루시아 (Lucía)

La primera patent que va utilitzar la paraula streaming va ser als anys 20, quan l'empresa Muzak va desenvolupar una plataforma de música continua per a negocis, aquesta dada és interessant, ja que ni tan sols existien ordinadors en aquest llavors.
Part important en l'historia de l'streaming ha estat l'evolució de l'internet, el màxim que podien aconseguir de velocitat eren 27kbps, era pràcticament impossible fer transmissions en temps real.
Les estacions de ràdio per internet van ser el primer boom de l'streaming, ja que no necessitava tanta velocitat per sincronitzar l'àudio de manera fluïda. Quan van sortir a flotació les primeres transmissions en temps real, com que no hi havia capacitat per fer-ho escalable i eren esdeveniments de màxim 4 hores, només eren vistes per 2 o 3 persones.
La comercialització de l'streaming va haver d'esperar diversos anys després. Va de la mà amb els avenços tecnològics i el creixement exponencial de l'ús de l'internet i de les capacitats en maquinari dels ordinadors.
 Fins que no es va adequar a la velocitat no es podien veure vídeos en aquests serveis. 
L'any 2005 va ser molt important per a la proliferació dels vídeos gràcies al llançament del portal de YouTube a més de la creació dels reproductors de vídeos basats en flaix, que 11 anys després estava destinada a no existir. 
Gràcies a l'streaming existeixen plataformes com Netflix, Spotify, YouTube i CWS entre d'altres. Que han canviat la nostra manera de veure contingut audiovisual. 
S'està desenvolupant un còdec amb el qual es podrà transmetre la mateixa qualitat de vídeo actual, però amb un 50% menys d'amplada de banda, es podran enviar vídeos en 1080p o 4k i podran ser vistos amb connexions casolanes d'internet sense por de talls.

Comentaris

Entrades populars