SABADELL ESTUDIA EL ESPAIS PRINCIPALS DEL PARC CATALUNYA!!!


RUBEN ASTORGA                                                                                                                      17/05/2018

SABADELL ESTUDIA EL ESPAIS DEL PARC CATALUNYA

L´ajuntament  estudia l´estat actual de la zona un quart de segle després per analitzar millores per adaptar-les als nous usos.
L´ajuntament de Sabadell està estudiant renovar alguns dels espais més singulars del Parc Catalunya,just quan es celebra el 26è aniversari de la seva creació.Així ho ha explicat el regidor d´espai públic,Xavier Guerrero,en l´acte de presentació del llibre per commemorar el quart de segle del parc,on hi han participat l´alcalde,Maties Serracant,i la comissària de 
l´exposició que ha donat lloc al llibre,Marta López.




El parc de Catalunya és un parc situat al municipi de Sabadell,dins de la zona  coneguda com l´Eix Macià que es va inaugurar el 1992.Ocupa una extensió de 43 hectàrees.des de l´Eix Macià fins a Can Rull,incloent la masia de Can Rull,una casa basilical amb vestigis arquitectònics del segle XV. 

Al parc hi ha tres escultures:Arbre de ferro d´Antoni Marquès,situada al centre del parc,A de barca de Joan Brossa,a la gespa del costat del llac,i una escultura dedicada a Antoni Ferrés i Sabater,alcalde de Sabadell entre els anys 1979 i 1999.


EQUIPAMENTS

AMFITEATRE: Al mig del parc i al costat de l´observatori astronòmic hi ha un amfiteatre on es fan concerts i actuacions amb una capacitat per a 40.000 persones.Durant la Festa Major acull la festa organitzada per l´emissora de radio Màxima FM.  

FERROCARRIL: A la zona oest del parc de Catalunya,situat al voltant de la masia de Can Rull,hi ha un circuit ferroviari de 3.068 m de llargada i dues vies d´amplada.El recorregut en tren té una durada de 23 minuts de trajecte i passa per un viaducte i sis túnels.

LLAC ARTIFICIAL: El parc de Catalunya té un llac artificial de 8.439m,una  capacitat d´un sis milions de litres,un salt d´aigua de quatre metres d´alçada i un brollador situat a la part central.

OBSERVATORI ASTRONÒMIC: A la part més alta del parc hi ha ubicat un observatori astrònomic. És un edifici municipal gestionat per l´Agrupació Astronòmica de Sabadell,entitat de gran prestigi en el món científic i amb gran nombre de socis.Hi ha una exposició permanent,una biblioteca i el telescopi privat més gran d´Europa .




FOTO ANTIGA:










Comentaris

Entrades populars